• Solving problems
  • that's what we do
  • Think - Discuss - Create
  • We love to engineer

Van Rossum Engineering - Think In Solutions!

Over ons

Van Rossum Engineering is de link tussen uw idee en een daadwerkelijk product. Ons team beschikt over een brede kennis van techniek en staat voor een persoonlijke benadering. Wij zijn actief in verschillende branches en bieden een grote diversiteit aan technische oplossingen.

Onze missie:

“Het ontzorgen van onze klanten door complete technische oplossingen te bieden en hen te ondersteunen bij het bereiken van hun einddoel. Het liefst door mooie high-end en custom made machines te engineren, te assembleren en te leveren. Dit alles in een zeer prettige sfeer voor zowel de klant, de leverancier als het team”

Naast Van Rossum Engineering voeren wij een tweetal andere merknamen waarmee wij ons in de markt profileren:

Kenwel – Toebehoren voor audiovisuele oplossingen: www.kenwel.nl

Kenwel is een speciaal door Van Rossum Engineering ontwikkelde productlijn om het plaatsen van audiovisuele apparatuur in elke ruimte mogelijk te maken. Door het toevoegen van Kenwel producten aan uw audiovisuele inrichting wordt het plaatsen van de apparatuur eenvoudiger. Daarnaast kan deze apparatuur met behulp van de diverse systemen en oplossingen worden voorzien van een mooie afwerking, waarbij bijvoorbeeld bedrading en randapparatuur geheel uit het zicht vallen.

 

Unicod – Applicaties voor uw codeerproces: www.unicod.nl

Unicod is een speciaal door Van Rossum Engineering ontwikkelde lijn van applicaties voor het coderen van producten. Door het toevoegen van één van deze applicaties aan uw codeerproces wordt het coderen geoptimaliseerd.

Onze 6 hoofdwerkzaamheden

#01

Engineering

Engineering is een complex vakgebied bestaand uit diverse disciplines zoals mechanica, pneumatiek, elektrotechniek, hydrauliek, besturingstechniek en ergonomie. Aan de hand van uw wensen, eisen en budget streven wij naar optimaal resultaat. In het gehele traject denken wij uitvoerig met u mee en komen samen tot oplossingen. Dit alles biedt ons de mogelijkheid om samen met u een compleet product te ontwikkelen. Voor de engineering wordt gebruikt gemaakt van de modernste ontwerp- en tekensoftware. Dit biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt tekenwerk te genereren. Van een eenvoudige schets tot een compleet constructiedossier!

#02

Sterkteberekening

Ontwerpen worden door ons op sterkte doorgerekend middels de eindige elementen methode (FEA). Deze techniek geeft aan waar de sterke en zwakke punten zich in een constructie bevinden. De berekeningen geven de mogelijkheid om ontwerpen te optimaliseren. Dit resulteert in advies en uitsluitsel over de te gebruiken materialen, afmetingen en vormgeving.

Ook bieden wij de mogelijkheid om alleen een sterkteberekening bij ons te laten uitvoeren, zonder dat wij zelf het ontwerp maken. De klant levert dan zelf het ontwerp aan en wij zullen in overleg met de klant bepalen welke krachten waar op het model komen.

#03

Product Design

Door innovatiekracht, kennis en originaliteit met elkaar te combineren leveren wij doordachte constructies met een pakkende uitstraling. Onze passie zit niet alleen in de techniek, maar zeker ook in de vormgeving en ``look&feel`` van de uiteindelijke oplossing.
Ons team bestaat uit een aantal industrieel ontwerpers die op het gebied van product design uw wensen kunnen realiseren.

#04

Prototype/Machinebouw

Voor het bouwen van uw machines en prototypes beschikken wij over een eigen werkplaats. Dit geeft ons de mogelijkheid naast engineering de machines turn key op te leveren. Ook verzorgen wij (deel)aanpassingen op bestaande machines zoals aanpassingen inzake machineveiligheid, outputverhoging of uitbreiding van functionaliteiten. Hoge kwaliteit, eenvoud in constructie en bedieningsgemak zijn kenmerken van onze producten.

#05

Van A tot Z

Van Rossum Engineering beschikt over een breed netwerk van toeleveranciers en productiebedrijven. Dit maakt het ons mogelijk om na de engineering het gehele productieproces voor u te coördineren. Wij ontzorgen u op het gebieden van: planning, keuze van leveranciers, controle, assemblage, aflevering etc. Naast onze samenwerking met tal van bedrijven in Nederland onderhouden wij ook rechtstreekse contacten met productiebedrijven in China.

Continue

#06

Besturing/Automatisering

Aanvullend op de mechanische engineering verzorgt onze afdeling elektrotechniek het complete traject van elektro-engineering en PLC programmering.
Wij betrekken onze elektro-engineers en programmeurs in een vroeg stadium van het ontwerpproces zodat we efficiënt en doeltreffend een project doorlopen.
Projecten van schets tot oplevering op locatie!

Continue

Fun Factors

2020

Muisklikken

Projecten

Kopjes koffie

Flauwe grappen

  • Flexibel en professioneel
  • Van Idee tot product

Have no fear... The engineer is here!

Nieuws

27-09-2020

Van Rossum Engineering is één van de deelnemende bedrijven op de Harmelense Techniekdag. Een initiatief van de ondernemers in Harmelen om kinderen door het doen en te ervaren enthousiast te maken voor  techniek.

14-06-2020

In opdracht van Domino Print & Apply is een RVS 316 printerbehuizing ontwikkeld, speciaal geschikt voor plaatsing van een print- en etiketteersysteem in een chemische omgeving.

20-04-2020

Van Rossum Engineering ontwikkelt een handmatig codeerstation voor de farmaceutische industrie.

Lees hier het artikel uit de Constructeur waarin omschreven wordt hoe de samenwerking tussen Domino, Pilz en Van Rossum Engineering resulteert tot een optimaal resultaat.

Vacatures

In verband met het groeiende aantal projecten zijn wij op zoek naar

# Mechanical Engineer (ervaren)

Functieomschrijving:

Je werkt in een team als projectleider samen aan één of meerdere projecten. Je bent betrokken bij het construeren, ontwikkelen en uittekenen van nieuwe concepten voor uiteenlopende machines en het ontwikkelen van aanpassingen aan bestaande machines. Hierbij zal je regelmatig contact hebben met collega’s, leveranciers en opdrachtgevers.

Functie eisen:

Je hebt een MBO/HBO opleiding werktuigbouwkunde en ervaring met 3D CAD software, bij voorkeur Inventor. Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring. Ook beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden en kun je goed overzicht bewaren. Je bent nauwkeurig, zelfstandig en kan goed prioriteiten stellen. Kennis van sterkteberekeningen is een pré.

Aanbod:

Wij bieden jou een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

Interesse ? Stuur je CV met motivatie naar Wikash Jharihar:

Wikash@vrebv.nl

(acquisitie wordt niet op prijs gesteld)

# Mechanical Engineer (starter)

Functieomschrijving:

Als mechanical engineer ben je werkzaam op gebied van het ontwikkelen en uittekenen van nieuwe concepten voor uiteenlopende machines en het ontwikkelen van aanpassingen aan bestaande machines. Je werkt in een team samen aan één of meerdere projecten. Hierbij zul je regelmatig contact hebben met collega’s en leveranciers. Je leert werken in een projectmatige omgeving.

Functie eisen:

Je hebt een MBO/HBO opleiding werktuigbouwkunde afgerond en hebt ervaring met 3D CAD software, bij voorkeur Inventor. Ook beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Kennis van sterkteberekeningen is een pré.

Aanbod:

Wij bieden jou een uitdagende en veelzijdige functie door de een grote diversiteit aan projecten en verschillende marktsegmenten waarin wij ons profileren. Doorgroei naar constructeur/projectleider is mogelijk.

Interesse? Stuur je CV met motivatie naar Wikash Jharihar:

Wikash@vrebv.nl

(acquisitie wordt niet op prijs gesteld)

# Stagiair Werktuigbouw

Naast onze vacatures hebben wij binnen ons bedrijf regelmatig plaats voor MBO / HBO werktuigbouw studenten die op zoek zijn naar een afstudeerstage. Bij het volgen van je stage krijg je een eigen begeleider toegewezen die je tijdens het gehele traject zal ondersteunen en bekend zal maken met de dagelijkse gang van zaken in ons bedrijf.

Heb je belangstelling voor een stageplaats of zoek je een mogelijkheid voor uitvoering van je afstudeer opdracht? Stuur een email met je CV naar Wikash Jharihar Wikash@vrebv.nl en wij zullen contact met je opnemen.

Contact

0348 44 34 85

Bedrijfsweg 1, 3481MG Harmelen

info@vrebv.nl